Skoletjeneste

Hvem er Skoletjenesten, og hvad laver de?

Skoletjenesten er et hold, der består af medarbejdere (formidlere) og elever fra produktionsskolen.

I vinterhalvåret tilbyder Skoletjenesten nogle særlige undervisningsforløb på Ribe VikingeCenter til Esbjerg Kommunes folkeskoler 4.-6. klasse. Forløbene varer fra 2 til 5 timer og er bygget op som et rollespil, hvor skoleeleverne og Skoletjenesten sammen er aktører i en fortælling.

I rollen som f.eks. køkkenpige, byvagt eller tømrerlærling vil du skulle udføre nogle opgaver på lige fod med de andre i Skoletjenesten. Sammen gælder det om at involvere skolebørnene, vise og fortælle om vikingetiden på en rigtig spændende måde.

Hvordan bliver du en del af Skoletjenesten?

Hvis du har lyst til at være med i Skoletjenesten, kan du melde dig som interesseret hos medarbejderne i løbet af vinteren.

Holdet mødes nogle gange i foråret, hvor undervisningsforløbene gennemgås og rollerne fordeles. Alle bliver rigtig godt forberedt inden den første skoleklasse møder ind sidst i marts.  

Hvad får du ud af at være med?

  • Du lærer at gå ind i en anden rolle end din egen og se verden med nye briller.
  • Du er med til at skabe et uformelt og sjovt læringsrum for skolebørnene.
  • Du lærer at skabe kontakt og involvere skolebørnene.   
  • Du lærer om ansvar, konflikthåndtering og det at være et godt forbillede for børnene.
  • Du bliver en del af et stærkt team, hvor vi arbejder tæt sammen og hjælper hinanden.
  • Du får en erfaring og nogle færdigheder, som du vil kunne bruge fremover, når du skal møde nye mennesker, skal til jobsamtale, eksamen, eller hvis du kunne tænke dig at at blive pædagog, pædagogmedhjælper eller lign.